Wybierz bibliotekę,


Podane konto zostało zidentyfikowane w następujących bibliotekach. Proszę wybrać jedną z nich, by rozpocząć korzystanie z katalogu. Biblioteki można potem zmieniać korzystając z ikony na górnej belce.

 
 
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.Zamknij
BIBLIOTEKA GŁÓWNA POLITECHNIKI ŚLĄSKIEJ
 
 
 
 
Wyślij E-Mail
Adres e-mail:
 
Wprowadź kod z obrazka
 
 
 
 
brak zdjęcia
Szablon z etykietami WWW
Opis formalny
MARC
Hasła związane
HASŁO GŁÓWNE:   Jasiński, Marek Tomasz.

TYTUŁ:   Modelowanie procesu nagrzewania tkanki biologicznej / Marek Jasiński ; Katedra Wytrzymałości Materiałów i Metod Komputerowych Mechaniki Wydziału Mechaniczno Technologicznego Politechniki Śląskiej.

ADRES WYDAW.:   Gliwice : [s.n.], 2001.

OPIS FIZ.:   191 s. : il. ; 30 cm + 2 dod. 4, 4 s.

UWAGI:   Dys. Politechnika Śląska Gliwice, 2001.

UWAGI:   Praca doktorska. Politechnika Śląska.

Dostępny również w formie elektronicznej.

ZAWIERA:   Bibliogr. s. 184-189.

UWAGI:   Streszcz. ang.

KLASYF. LOKALNA:   nagrzewanie tkanki

przemiany fazowe tkanki biologicznej

przepływ bio-ciepła

wrażliwość tkanki biologicznej

model numeryczny procesów cieplnych

równanie Pennesa

rozkład temperatury w tkance

całka Henriquesa

przewidywalność stopinia oparzenia

podobszary termofizyczne tkanki

metoda elementów brzegowych

UKD:   614.873

536.2

WSPÓŁTW.:   Majchrzak, Ewa (1956- ). Promotor

Modelowanie procesu nagrzewania tkanki biologicznej / Marek Jasiński ; Katedra Wytrzymałości Materiałów i Metod Komputerowych Mechaniki Wydziału Mechaniczno Technologicznego Politechniki Śląskiej. - Gliwice : [s.n.], 2001.
LDR 02139cam|a2200481#i#4500
001 0171900134577
003 GL 001
005 20180216152511.3
008 081028s2001####pl#a|||f#m||||000#0#pol#d
035 %a IDWydania63858
040 %a GL 001 %c GL 001 %e PNN
0410#%a pol %b eng
080 %a 614.873
080 %a 536.2
0900 %a Prace doktorskie
091 %b Rękopis
1001 %a Jasiński, Marek Tomasz.
24510%a Modelowanie procesu nagrzewania tkanki biologicznej / %c Marek Jasiński ; Katedra Wytrzymałości Materiałów i Metod Komputerowych Mechaniki Wydziału Mechaniczno Technologicznego Politechniki Śląskiej.
260 %a Gliwice : %b [s.n.], %c 2001.
300 %a 191 s. : %b il. ; %c 30 cm + %e 2 dod. 4, 4 s.
500 %a Dys. Politechnika Śląska Gliwice, 2001.
502 %a Praca doktorska. Politechnika Śląska.
504 %a Bibliogr. s. 184-189.
530 %a Dostępny również w formie elektronicznej.
546 %a Streszcz. ang.
7001#%a Majchrzak, Ewa %d (1956- ). %e Promotor
85640%u https://opac.bg.polsl.pl/opacbin/wspd_cgi.sh/wo_ropis.p?IDRek=0171900134577 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
85641%u http://delibra.bg.polsl.pl/publication/2510 %z Dostępny z komputerów na terenie Biblioteki Politechniki Śląskiej
980 %a 614.873 %y Narażenie na zmienne temperatury
980 %a 536.2 %y Przewodzenie ciepła. Przenoszenie ciepła
9811 %a 614.873:536.2
990 %a nagrzewanie tkanki
990 %a przemiany fazowe tkanki biologicznej
990 %a przepływ bio-ciepła
990 %a wrażliwość tkanki biologicznej
990 %a model numeryczny procesów cieplnych
990 %a równanie Pennesa
990 %a rozkład temperatury w tkance
990 %a całka Henriquesa
990 %a przewidywalność stopinia oparzenia
990 %a podobszary termofizyczne tkanki
990 %a metoda elementów brzegowych
999 %b ula (20/03/2002 08:57:42) %c helena (20/03/2002 12:31:50) %c iza (12/10/2013 ; 000, 008, 041+, 090+, 245, 500, 504+, 546+, 700+, 990-, 990+) %d iza (12/10/2013) %c jkulik (05/08/2016 ; 100, 530+, 856+) %r 2001

Linki url

1. http://delibra.bg.polsl.pl/publication/2510 - Dostępny z komputerów na terenie Biblioteki Politechniki Śląskiej
DOKUMENTY PRZEZNACZONE DO KORZYSTANIA NA MIEJSCU
Nr InwentarzaSygnaturaStatusAkcjaUWAGI
104 3510Cz.Ab   R-3510Dostępna (na miejscu) InformacjaUWAGI